Srednja strukovna škola Antuna Horvata Đakovo obilježava 135. obljetnicu svog djelovanja. Tim povodom danas je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu, u dvorani koja nosi ime po Antunu Mandiću, biskupu i utemeljitelju Obrtničkog ceha u Đakovu, održana svečana akademija kojoj su uz učenike, profesore i druge djelatnike Škole nazočili brojni uzvanici, predstavnici škola s kojima đakovačka surađuje i brojni drugi. Svečanoj akademiji nazočili su i gradonačelnik Grada Đakova i saborski zastupnik Marin Mandarić, predsjednik Gradskog vijeća Pavo Cindrić,  Miranda Glavaš-Kul pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine i zastupnik hrvatske zajednice u srbijanskom parlamentu Tomislav Žigmanov te brojni drugi. U svom govoru, gradonačelnik Mandarić je rekao kako se uz Đakovo uvijek spominje da je srce Slavonije, grad katedrale lipicanaca, ali jednako tako i grad obrtnika. Zasluga tome pripada i kontinuiranom, 135-godišnjem radu Strukovne škole. Zahvalio je svima koji su u tom razdoblju na bilo koji način pomogli djelovanju i razvoju Škole.

Program obilježavanja 135. Dana škole započeo je danas okupljanjem sudionika i uzvanika u školskom parku, koji je prije pet godina proglašen od Hrvatske radio televizije, u projektu Najljepši školski vrtovi, kao drugi najljepši školski vrt u Hrvatskoj. Potom su u holu škole predstavljeni učenički projekt izrade računalne igrice na temu slavenske mitolgije, koji se provodi uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Predstavljena su i brojna izdanja i nagrađeni projekti koji su u školi  realizirani u posljednje dvije pandemijske godine.

Za uzvanike i goste prijem je organiziran i u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji. Osim pozdravnih govora uzvanika i ravnatelja Škole Mirka Ćurića, predstavljen je spot za himnu obrtničkih škola koju je napisao i uglazbio Ivan Balen, otpjevale Đakovčanke, a snimio Zlatko Mesić. Učenici i učenice Škole izveli su prigodan kulturno-zabavni program, a tijekom programa nagrađeni su najbolji učenici i nastavnici za postignuća u protekloj godini, dok su dva djelatnika i jedna djelatnica ispraćeni u zasluženu mirovinu.