Na rasporedu Tjedna psihologije dva predavanja Borisa Jokića

U Hrvatskoj će se od 18. do 24. veljače 2019. godine održati 12. po redu Tjedan psihologije koji će se obilježavati različitim događanjima i aktivnostima psihologa diljem Lijepe naše, a u organizaciji Hrvatskog psihološkog društva i Hrvatske psihološke komore.

Sada već petu godinu za redom psiholozi grada Đakova obilježavaju ovaj tjedan. Osim brojnih aktivnosti koje će psiholozi održati u ustanovama u kojima rade, mnoštvo je aktivnosti 12. Tjedna psihologije u Đakovu koje su otvorene za javnost.

Kako je Goran Bare završio u kurikulumu katoličkog vjeronauka?- jedno je od pitanja na koje će se pokušati dati odgovor

Đakovački Tjedan psihologije započinje 18. veljače u 17 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Đakovo, a otvara ga poznati psiholog dr.sc. Boris Jokić sa čak dva predavanja.

Prvo je “Mladi, obrazovanje i budućnost – kroz brojke, slike i riječi” kroz koje će predstaviti rezultate različitih znanstvenih istraživanja o odgoju i obrazovanju na svim razinama u Republici Hrvatskoj, a posebno će biti obrađene perspektive mladih ljudi o stanju u Hrvatskoj te njihovoj želji za ostankom/odlaskom iz Hrvatske.

Večernji dio programa s poznatim gostom nastavit će se u Rock baru “King” od 20 sati s temom “Od Ramonesa do Rozge v.2.0. – suvremena glazba i škola” koje će više sličiti punk-rock koncertu, a kojim će se pokušati odgovoriti na sljedeća pitanja: “Kako je obrazovanje prikazano u suvremenoj glazbi?”, “Zašto se više glazbenika ne odlučuje opisati to razdoblje svog života u svojim radovima?”, “Što o školi i ljubavi pjevaju Šveđanke, a što Hrvati?”, “Kako je Goran Bare završio u kurikulumu katoličkog vjeronauka?”, “Zašto je važno zvati se Johnny?”, “Zašto se u školi nužno mora pričati o turbofolku?”.

Boris Jokić rođen je u Zagrebu 1976. godine. Diplomirao je psihologiju na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a magistrirao je i doktorirao iz područja obrazovnih znanosti na Sveučilištu u Cambridgeu u Velikoj Britaniji. Od 2002. godine radi u Centru za istraživanje i razvoj obrazovanja Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu, trenutno u status višeg znanstvenog suradnika. Vodio je brojne znanstvene projekte u području obrazovanja. Bio je član Nacionalnog operativnog tijela za izradu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije Republike Hrvatske te voditelj Cjelovite kurikularne reforme ranog i predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog odgoja i obrazovanja od 2015. do 2016. godine. Trenutno vodi znanstveni projekt Hrvatske zaklade za znanost o obrazovnim aspiracijama učenika i roditelja.

Donosimo vam raspored aktivnosti 12. tjedna psihologije u Đakovu:

PONEDJELJAK, 18.2.2019.

Predavanje “Mladi, obrazovanje i budućnost – kroz brojke, slike i riječi”, dr.sc. Boris Jokić,

psiholog u 17 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Đakovo

Večernji program “Od Ramonesa do Rozge v.2.0. – suvremena glazba i škola”, dr.sc. Boris

Jokić u 20 sati u Rock baru “King”.

UTORAK, 19.2.2019.

Predavanje “Ljubav se zove imenom – kojim?”, Iva Bistrović, mag. psihologije u 18 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Đakovo.

SRIJEDA, 20.2.2019.

Predavanje “Učeničko ponašanje u funkciji školskog uspjeha”, Marko Raguž, prof. psihologije u 18 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Đakovo.

ČETVRTAK, 21.2.2019.

Radionica za roditelje, odgojitelje i učitelje “Na koliko posto ti je baterija?“, Marija Jurić, mag. psihologije u 18 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Đakovo. (! S obzirom na ograničen broj mjesta, potrebno se prijaviti na mail: marija.novoselic@gmail.com)

Radionica za odgojitelje “Slušam te, čujem i razumijem”, Barbara Šimić Gams mag. psihologije u 18 sati u DV Sunčev sjaj – Nazaret. (! S obzirom na ograničen broj mjesta, potrebno se prijaviti na mail: barbysimic@gmail.com)

PETAK, 22.2.2019.

Iskustvena radionica “Stres i što raditi s njim?”, Ljilja Runje, prof. psiholog u 18 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Đakovo. (! S obzirom na ograničen broj mjesta, potrebno se prijaviti na mail: ivanasadaic@gmail.com)

Pozivamo sve naše sugrađane da u tjednu od 18. do 24. veljače odaberu neku od ponuđenih aktivnosti i svojim se sudjelovanjem uključe u obilježavanje 12. tjedna psihologije u Đakovu; dobro nam došli, poručile su organizatorice, đakovačke psihologinje Josipa Hardi, Ivana Sadaić i Marija Jurić.