Međunarodni kongres tjesteničarstva „Conpasta 2019.“ održao se u četvrtak, 07.11.2019. u Karlovcu. Glavna tema kongresa je bila : Tjestenina – srce gastronomije.

U programu kongresa održana su predavanja, stručne radionice, degustacije te natjecanje učenika srednjih kuharskih i prehrambenih škola Hrvatske. Na natjecanju u spravljanju jela od tjestenine sudjelovale su učenice 3K razreda SSŠ Antuna Horvata iz Đakova, Jamina Živković i Marija Živić pod mentorstvom nastavnica Mihaele Tosenberger – Andrić, mag. nutr. i Nevenke Kokalović, dipl. ing. Učenice su uspješno pripremile i poslužile izvrsna jela od tradicionalne, ručno rađene tjestenine te tako ujedno predstavile i novi školski projekt s pirom i bučom. Jelo učenice Marije Živić, Rezanci na brdo od pirovog brašna s umakom od buče i pilećim okruglicama, osvojilo je visoko drugo mjesto.


Osim toga u sklopu kongresa održala se i Pašta fešta na kojoj su razna jela od tjestenine pripremali poznati kuhari Prince Wale Soniyiki, restoran African Cuisine & Bar (kuhinja Nigerije), Matea McConnell Kučević, gastro-stručnjak (irska kuhinja), Antonio Bukvić i Tomislav Sabolić (španjolska kuhinja), Zlatko Sedlanić, Odjel za kulinarske promocije Podravka d.d., (zelena linija tjestenina Podravka d,d, Žito d.o.o. Ljubljana, Slovenija i Hrvatska).