U prostorijama Doma tehnike Osijek dana 9. travnja 2019. godine održana je Izborna Skupština ZTK Osječko-baranjske županije. Na Skupštini je sudjelovalo 44 zastupnika predstavnika Zajednica i Udruga. Inače Zajednica okuplja članstvo od 58 Udruga tehničke kulture s područja OBŽ. U pripremnoj proceduri za Izbornu Skupštinu svaka članica Zajednice imala je pravo predložiti svog kandidata za sastav nekog od Tijela Zajednice (Predsjednik, Dopredsjednik, Upravni odbor i Sud časti). Najveću pozornost Udruga privuklo je predlaganje kandidata za mjesto Predsjednika i Dopredsjednika Zajednice te sastav Upravnog odbora, doznali smo od tajnika ZTK Grada Đakova Danka Kočiša.

Na mjesto Dopredsjednika izabran je Zvonko Borić predstavnik ZTK Valpovo-Belišće, a za mjesto Predsjednika Zajednice stigla su dva prijedloga.  Nakon predstavljanja kandidata članovima Skupštine u kojem su oni dali svoje razloge za kandidiranje kao i dosadašnji staž u tehničkoj kulturi provedeno je glasovanje te su zastupnici Skupštine ZTK OBŽ svoje povjerenje dali Damiru Tomiću, dugogodišnjem djelatniku u tehničkoj kulturi i predsjedniku jedne od najstarijih đakovačkih udruga Foto-kino kluba Đakovo da u mandatnom razdoblju od 2019. do 2023. godine obavlja funkciju Predsjednika Zajednice tehničke kulture.

U Upravni odbor koji ima devet članova od kojih se pet bira iz redova Zajednica i to ispred ZTK Grada Osijeka Marijan Rečića, ispred ZTK Valpovo-Belišće Veljka Čvagića, ispred ZTK Beli Manastir  Antuna Šakića, ispred ZTK Grada Našica Zdenka Lovrića i ispred ZTK Grada Đakova Davora Perkovića, predsjednika još jedne od najstarijih đakovačkih udruga Radio kluba Đakovo. Ispred ostalih Udruga birana su dva predstavnika i to Mirko Vukotić član Auto- kluba „Slavonac“ te Snježana Barabaš Seršić članica Robotičkog kluba Osijek.

Kako je u uvodnom predstavljanju Tomić istaknuo, svojim znanjem i dugogodišnjim iskustvom rada u području tehničke kulture s punim razumijevanjem organizacija u Udrugama povest će Zajednicu prema svjetlijoj budućnosti.