Lady’s Pride je uzgajivačnica s tradicijom od 30-ak godina. Počeci su bili vezano za pasminu bernardinac, ali unazad 8 godina uzgajaju i izlažu srednje šnaucere. Razgovarali smo s vlasnikom uzgajivačnice Rolandom Kolarevićem
“U početku samo jedan pas osrednje izložbene kvalitete nudio je kao kućni ljubimac svu ljubav koju jedan pas može dati obitelji. Međutim, dolaskom ženke Angie i njezinim ulaskom u svijet izlaganja situacije se drastično promijenila. Njene pobjede diljem Europe pozicionirale su nas visoko na listu renomiranih uzgajivača i izlagača u toj pasmini.
Vrhunac karijere naše Angie je bio prošle godine kada je na svjetskom klupskom prvenstvu za šnaucere osvojila prvo mjesto među kujama (između 50-ak kuja iz cijele EU) i tako se upisala na ekskluzivnu listu osvajača svjetskog prvenstva. Osim tih uspjeha Angie je dala tri legla fantastičnih šnaucera od kojih su neki prošli vikend dodali svoj obol u slici vrhunskih rezultata na svjetskoj razini. Prošle subote u Budimpešti je održano svjetsko klupsko prvenstvo za šnaucere (ISPU – International Schnauzer and Pincher union) gdje je naša uzgajivačnica postigla gotovo nezamislivo iz naše sfere. U konkurenciju za titulu ulaze pobjednici triju razreda za odrasle pse (intermedija, otvoreni i šampioni) kako za mužjake tako i za ženke. U svakom razredu je bilo prijavljeno 5-6 pasa svi redom iz vrlo poznatih i renomiranih uzgajivačnica). Od tih 6 klasa naši psi (svi su naš uzgoj, ali nisu svi naše vlasništvo), Lady’s Pride ekipa osvojila je prvo mjesto u njih tri. Intermedija za mužjake i ženke te otvoreni razred za mužjake dok je kod šampion ženki osvojeno drugo mjesto. Samim tim smo imali velike šanse osvojiti i jednu od titula. To je uspjelo mužjaku po imenu Dako (ime dobio po skraćenici naziva Đakovo) koji živi u Italiji. Okrunio se titulom svjetskog klupskog prvaka i time pronio ime naše uzgajivačnice drugu godinu za redom. Veliki je odjek postigao jer on živi kod ljudi koji nisu poznati u tom svijetu. U Budimpešti sam ga ja vodio u ringu kao vrlo iskusan handler i naša je sinergija donijela neke stvari koje su teško opisive. Osim Daka na istoj izložbi je drugo mjesto, među mužjacima, osvojio Charlie, naš mužjak koji živi u Sloveniji, a vođen od strane svoga vlasnika. Fenomenalan rezultat za početnike u izlaganju pasa i veliki poticaj za dalje.
Dakle prva dva mjesta na svjetskoj razini su dodijeljena psima iz Đakova.”, ponosno naglašava Kolarević te dodaje
“Kujica Charra koja je naše vlasništvo je u konkurenciji ženki osvojila prvo mjesto u svom razredu i u konačnici treće među svim ženkama. Treba reći da su Charra i Charlie izuzetno mladi psi koji su tek zakoračili u konkurenciju odraslih pasa pa je rezultat time vrjedniji. Kao kruna dana uslijedilo je skupno natjecanje za uzgojne skupine pasa koji dolaze iz iste uzgajivačnice. Mora ih biti minimalno 3 i nije uvjet da su od istog vlasnika. Nas su predstavljali Dako, Charlie i Charra, osvojili smo prvo mjesto i zaslužili titulu najuspješnije uzgajivačnice na klupskom svjetskom prvenstvu za 2019. godinu.Da ne bi netko pomislio da je ovo jednostavno i normalno napominjem da je konkurencija bila strašno jaka. Bile su prisutne ponajbolje uzgajivačnice iz Rusije, Poljske, Češke, Madžarske, Slovačke, Italije, Njemačke….. (u tim zemljama je uzgoj uvjerljivo najjači na svijetu), ali i niz pasa koje posjeduju pojedinci, a kupljeni su kod najjačih uzgajivača svijeta. Prošle godine, kad je Angie bila prvakinja, konkurencija je bila još dvostruko jača. Ove godine kvantitativno nešto slabije, ali kvalitativno vrlo jako. Sami svjetski vrh, ako izuzmemo Amerikance koji su svijet za sebe i nikada ne dolaze u EU na izložbe.” zaključio je Kolarević.
Čestitamo!