U organizaciji tvrtke Osječki sajam d.o.o. na prostoru Pampasa u Osijeku danas, 12. travnja 2019. godine, otvoreni su 16. Sajam lova, ribolova i turizma – SALORI 2019. i 23. Sajam automobila i prateće industrije – MOTOMOBIL 2019. Za posjetitelje će biti otvoreni do večernjih sati u nedjelju, 14. travnja. Svečanosti su nazočili zamjenik župana Petar Lagator, koji je bio izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica, gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Vrkić i drugi uzvanici.

Sajmovi se ove godine održavaju pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka, a u suradnji s Hrvatskim lovačkim savezom i Hrvatskim športsko ribolovnim savezom.

Na sajmu SALORI predstavljaju se izlagači lovne opreme, streljiva, odjeće, obuće, ribolovnog pribora i opreme, opreme za kampiranje i boravak u prirodi, nautike i vodenih sportova, ponude turističkih kapaciteta i osobitosti kontinentalnog turizma s posebnim naglaskom na lovni i ribolovni turizam. Od pratećih stručnih aktivnosti upriličit će se ocjenjivanje trofeja divljači za prethodnu godinu i proglasiti pobjednike, u subotu će se održati natjecanje za najbolji lovački čobanac, a u nedjelju nacionalno natjecanje u kuhanju fiš paprikaša, a bit će i natjecanja lovaca u streljačkim disciplinama, ribolovaca u ulovu ribe udicom na plovak na izmještenoj lokaciji na staroj Dravi, gađanje zračnom puškom. Naravno, neizostavna je i bogata ponuda autohtonih proizvoda domaćih proizvođača, enogastronomskih delicija, ponude turističke destinacije.

Na otvorenom izložbenom prostoru posjetitelji MOTOMOBIL-a vidjet će sve novitete ponude lokalnih distributera vozila.