U Bilju je proteklog vikenda, 17. i 18. srpnja 2021. godine, obilježen Dan Općine i Dan povratka prilikom čega je održana svečana sjednica Općinskog vijeća u Eko centru Zlatna greda, a upriličen je i bogat kulturno – umjetnički program.

Načelnik Općine Željko Cickaj istaknuo je kako je ovo izvrsna prilika za osvrt na sve realizirane projekte unazad dvije godine, s obzirom da prošle godine, zbog pandemije koronavirusa, svečano obilježavanje nije održano.

– Mogu reći da smo unatoč pandemiji i slabijem punjenju proračuna dobar dio projekata  realizirali znatno podigavši životni standard naših mještana. Neke od najvažnijih investicija svakako su otvorenje Dječjeg vrtića u Kopačevu vrijednog 4,8 milijuna kuna, energetska obnova Doma kulture u Vardarcu vrijednog milijun kuna te izgrađeno reciklažno dvorište vrijedno preko 4,3 milijuna kuna – kaže Cickaj dodajući da su u proteklom razdoblju posebno brinuli o djeci, mladima, ali i sugrađanima starije životne dobi.

Čestitku mještanima Općine Bilje uputio je i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić napomenuvši kako je Županija ostvarila izuzetno kvalitetnu suradnju u protekle četiri godine.

– Suradnja Općine i Županije donijela je puno toga kvalitetnog na području školstva i zdravstva ali i direktnim potporama za naše najmlađe. Puno je još projekata planiranih u narednom razdoblju a uz potporu župana Ivana Anušića Općina Bilje će nastaviti kvalitetan razvoj – poručio je Miletić.

Bogat kulturno-umjetnički program povodom obilježavanja Dana Općine Bilje nastavljen je i u subotu, 17. srpnja 2021. godine, a nazočio mu je i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić koji je istaknuo kako je to jedinstvena prilika za upoznavanje bogate baštine, običaja i nasljeđa baranjskog kraja.