Udruga “Veliko srce malom srcu” organizira Festival srca u sklopu kojega će se održati niz koncerata diljem Hrvatske pod nazivom “Slušaj glazbu moga srca” s ciljem promocije rada Udruge. Sutra, 7. veljače u 19 sati će se takav koncert održati i u Đakovu zajedno s još četiri slavonska grada koji će istovremeno upriličiti koncert.

Osnovna glazbena škola pri OŠ „Ivan Goran Kovačić“ će nastupiti za mala hrabra srca u Đakovu u dvorani Florentini

Udruga “Veliko srce malom srcu” je neprofitna, humanitarna udruga liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima. Osnovana je 1994. godine u Zagrebu i kao takva je jedna od najstarijih u Hrvatskoj.

U Hrvatskoj trenutno ima preko 10.000 djece sa srčanim bolestima, a svake se godine rađa još najmanje 500

Svatko će zasvirati u svome gradu s početkom u 19 sati, mladi glazbenici iz pet glazbenih škola u Slavoniji – Glazbena škola Franje Kuhača u Osijeku, Glazbena škola Josipa Runjanina u Vinkovcima, Osnovna glazbena škola pri OŠ “August Harambašić” iz Donjeg Miholjca, Glazbeno-plesni odjel pri OŠ “Dragutin Tadijanović” iz Vukovara i Osnovna glazbena škola pri OŠ “Ivan Goran Kovačić” iz Đakova. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

U ime svih malih Srčekovaca hvala svim školama na ovako velikom angažmanu; nismo mogli poželjeti ljepši početak našeg Festivala, poručili su iz Udruge.

Festival srca započet će i u varaždinskoj podružnici 9. veljače s dobrotvornom predstavom u realizaciji glumaca amatera, dok će se u Krapinsko-zagorskoj županiji ovaj festival obilježiti 7. i 13. veljače u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana promo-prodajnim štandom Udruge od 8 do 15 sati.

Njihov rad možete podržati tako da poklonite svojim junacima ili dragim osobama neki od njihovih promo artikala, pomognete u radu Udruge i širite svijest o postojanju djece s prirođenim srčanim greškama.

Dakle, riječ je o više od 10.000 hrvatskih obitelji te se naša Udruga zalaže za vrlo važan javnozdravstveni problem. Kad govorimo o djeci s prirođenim srčanim greškama, vrijedi istaknuti kako se njihovo stanje ne može izliječiti, već samo palijativnim metodama (serijom operacija), lijekovima i stalnim nadzorom dovesti do stanja u kojem mogu tek dijelom živjeti poput zdrave djece. U našoj Udruzi djecu s kardiološkim problemima doživljavamo kao male ratnike, koji prolaze veliku borbu za život, te su od svog rođenja (a i prije njega) uistinu djeca s posebnim potrebama, stoji na stranicama Udruge “Veliko srce malom srcu”.