Ponovo je pas napao dječaka u Đakovu. Naime, jučer iza 12 sati na igralištu u Preradovićevoj ulici belgijski ovčar izgrizao je 8-godišnjaka iz Đakova. U pomoć su priskočili bračni par koji živi u blizini igrališta te djelatnici Policijske postaje Đakovo koji su prolazili pokraj mjesta događaja, među njima i v.d. načelnika PP Đakovo Velibor Vojnović koji je rekao: „Vraćali smo se službenim vozilom u postaju i kod križanja vidjeli da ljudi iz okolnih kuća trče s motkama, lopatama da obrane dijete od psa, belgijskog ovčara. Susjedi su dijete unijeli u dvorište, a pas je još trčao uokolo. Uzeli smo dječaka, koji je krvario, u naše, službeno vozilo i odvezli ga na Hitni medicinski prijam u Đakovu. Dječak, koji je razumljivo bio u šoku, ostavili smo pod nadzorom liječnika, uz jednog našeg djelatnika, sve do dolaska majke. Radi se o ozljedama desne noge.“ rekao je v.d. načelnika Vojnović.
Kako doznajemo od glasnogovornika policijske uprave OB Zorana Kona, pas je u 14:10 vratio se u dvorište 38-godišnje vlasnice. Također je dodao da se pas, koji je napao dječaka, nalazi na promatranju Veterinarske inspekcije Đakovo 10 dana te će se nakon toga znati hoće li pas biti školovan ili eutanaziran.
Glasnogovornik Kon je pozvao sve vlasnike pasa da ih u šetnju vode s povodcem te ako je pas kategoriziran kao opasan i brnjicom.