Danas u poslijepodnevnim satima u Slavonskom Brodu preminula je bolesnica (1955. godište) koja je bila pozitivna na Covid-19, izvjestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Noćas, 26. ožujka iza ponoći, na Objedinjeni hitni prijem slavonskobrodske Opće bolnice dr. Josip Benčević dovezena je 65 godišnja Brođanka u teškom stanju s otprije dijagnosticiranim karcinomom, prenosi portal Sbplus.

Mada pacijentica nije bila u samoizolaciji niti su postojali simptomi koji bi ukazivali na prisutnost koronavirusa, Tim koji je pacijenticu primio i pregledao odlučio je uzeti uzorak i poslati ga na analizu u Zagreb. Nakon toga, pacijentica je smještena u posebnu jedinicu Objedinjenog hitnog prijema, prenosi portal.

Oko 16 sati, iz Zagreba je stigao nalaz s dijagnozom da je pozitivna na COVID-19, a sat vremena kasnije pacijentica je preminula. Zbog toga, cijeli Objedinjeni hitni prijem je dezinficiran, a prijem pacijenata je nastavljen.

Hoće li, i tko, u izolaciju zbog kontakta s preminulom Brođankom i sve druge pojedinosti o trećoj preminuloj osobi u Hrvatskoj od koronavirusa, bit će rečeno sutra na redovitoj tiskovnoj konferenciji Stožera civilne zaštite Brodsko posavske županije, prenosi portal Sbplus iz Slavonskog Broda.