Pomoćnik načelnika za sigurnost cestovnog prometa Bojan Fridl iz PP Đakovo dostavio nam je informaciju o prometnim nesrećama koje su se dogodile u vremenu od 02.09.-08.09.2019. godine na području policijske postaje Đakovo. Evidentirano je pet prometnih nesreća, od kojih dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede i dvije osobe lake tjelesne ozljede, te tri prometne nesreće s  materijalnom štetom.

Dana 03.09.2019. godine oko 20,10 sati, u Drenju, Kralja Zvonimira 57a, dogodila se prometna nesreća sa ozlijeđenim osobama u kojoj je 1 osoba zadobila teške tjelesne ozljede i 1 osoba lake tjelesne ozljede. Prometnu nesreću je prouzrokovao vozač osobnog automobila zbog neprilagođene brzine.

Dana 04.09.2019. godine oko 11,00 sati, u Đakovu, Bana Jelačića 6, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Prometnu nesreću je prouzrokovao vozač osobnog automobila uslijed nepropisne vožnje unatrag.

Dana 07.09.2019. godine oko 01,37 sati, u Satnici Đakovačkoj, Bana Josipa Jelačića 126, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Prometnu nesreću je prouzrokovao nepoznati vozač nepoznatog osobnog automobila uslijed nepropisnog mimoilaženja koji se udaljio s mjesta prometne nesreće.

Dana 08.09.2019. godine oko 14,40 sati, u Kuševcu, Ante Starčevića 29, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u kojoj je 1 osoba (dijete-vozač bicikla) zadobila lake tjelesne ozljede. Prometnu nesreću je prouzrokovao vozač osobnog automobila uslijed nepoštivanja crvenog svjetla na semaforu za pješake kojom prilikom nije propustio dijete (2008. godište) na biciklu koje se nepropisno kretalo preko obilježenog pješačkog prijelaza. Dijete je upravljalo biciklom prije stjecanja prava na upravljanje biciklom jer nije napunilo određenu starosnu dob za samostalno upravljanje biciklom i na glavi nije imalo zaštitnu kacigu.

Dana 08.09.2019. godine oko 19,40 sati, u Semeljcima, Braće Radića 41a, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Prometnu nesreću je prouzrokovao mladi vozač osobnog automobila uslijed nepropisnog skretanja i pod utjecajem alkohola u krvi u koncentraciji od 0,10 g/kg .

Također iz policije najavljuju da će provoditi pojačane mjere na području PP Đakovo i to 11. rujna u vremenu od 8 do 13 sati, a mjere će biti usmjerene na prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela. Pojačane mjere usmjerene na prekršaje prekoračenja brzine kretanja vozila od 7 do 15 sati provodit će se 13. rujna, a  tijekom noći 14. rujna od 22 sata do 15. rujna do 5 sati provodit će se pojačane mjere usmjerene na prekršaje upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola u krvi.

Pojačane mjere usklađene s akcijama Europske unije usmjerene na prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela provodit će se od 16. do 22. rujna.