Turistička zajednica grada Đakova i Udruga kulinara „Đakovački kulin”, pod pokroviteljstvom Grada Đakova i uz potporu Državne ergele Đakovo i Lipik, organiziraju dana 13. travnja u subotu Uskrsni gastro fest koji se održava od 2010. godine te privlači sve veći broj posjetitelja i izlagača. I ove godine svoje proizvode će predstaviti vinari, OPG-ovi te udruge, obrtnici i domeaće radinosti.

Na prostoru uz Kinološki centar Đakovo (Zvečaj II), otvorenje Uskrsnog gastro festa je u 9 sati, potom slijedi ocjenjivanje i dodjela pehara i medalja te degustacija kulenove seke u organizaciji Udruge kulinara “Đakovački kulin” Đakovo.  Državna ergela Đakovo i Lipik organizira vožnje fijakerom od 10 sati Strossmayerovim perivojem, a završetak Uskrosnog gastro festa je u 14 sati.

Cilj ovog gastro festa je promocija ukupne ponude Slavonije i Baranje u vidu eno-gastronomske ponude, ponude turističkih suvenira, tradicionalnih proizvoda, ručnih radova te obogaćivanje sadržaja i ponude sudionicima i posjetiteljima.

Uz Uskrsni gastro fest na Kinološkom centru Đakovo održava se CAC Đakovo – Nacionalna izložba svih pasmina. Na izložbi se očekuje oko 400 sudionika iz Hrvatske te inozemstva i veliki broj posjetitelja.