U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće, koje su za posljedicu imale materijalnu štetu, a dogodile su se na područjima Osijeka, Baranje, Belišća i Đakova.

U Đakovu zaustavljen ovotjedni rekorder s 2,38 grama po kilogramu

Jučer, 6. veljače, na području ove policijske uprave u prometu je zatečen jedan vozač osobnog automobila koji je upravljao vozilom uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi, 53-godišnji hrvatski državljanin, kojeg su policijski službenici zaustavili u 23,25 sati u Đakovu te su mu evidentirali prisutnost alkohola u krvi od 2,38 grama po kilogramu. Sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U 19,05 sati na državnoj cesti broj 7, između Kozarca i Čeminca dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, u kojoj je 39-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,82 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U 22,50 sati na državnoj cesti broj 515, između Razbojišta i Bračevaca dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, u kojoj je 46-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,90 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Dva vozača ostala bez vozačke dozvole zbog 12 negativnih prekršajnih bodova

Dodajmo da su policajci imali pune ruke posla i dan prije. Na području PU osječko-baranjske jučer, 5. veljače, policijski službenici u prometu su zatekli tri vozača osobnih automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača evidentirali su u 00,05 sati u Ulici kneza Trpimira u Osijeku, kada su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 48-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 1,33 grama po kilogramu.

U mjesecu siječnju 2019. godine protiv dva vozača, koji su prikupili 12 negativnih prekršajnih bodova, donesena su rješenja kojima se ukidaju i oduzimaju vozačke dozvole. Vozači mogu polagati vozački ispit istekom roka od dvije godine od dana izvršnosti rješenja, nakon provedenog postupka osposobljavanja kandidata za vozače.