Gorski Kotar

U jednom trenutku svog profesionalnog života, slavni Lupino odlučio je rasprodati Canon opremu i preći na Nikon. Tako se “na bubnju” našao Canon EOS 5D u svom prvom izdanju, kojeg sam s izvrsnim Sigminim širokokutnim prime objektivom isprobavao po Gorskom kotaru, i bio na rubu odluke da ga kupim. EOS 5D Mark II je tada već izašao.

Radi se o aparatu s full frame senzorom, bez mogućnosti snimanja videa, za današnje vrijeme sporom na okidaču i s relativno malom rezolucijom, ali i dalje s besprijekornom oštrinom fotografija i odličnim dinamičkim rasponom.

Aparat zbog toga donekle drži cijenu. Neki su ga prodavali dosta očuvanog, a neki i prilično jeftino jer su izašli novi modeli. Ako kupovinom rabljenog EOS 5D možete riješiti pitanje adekvatnih objektiva, imat ćete platformu za odlično i kreativno fotografiranje. Ako ne možete ne bacajte pare, ušteda na starom aparatu neće biti dovoljna da pokrijete trošak novih objektiva. Ne računajte ni na rabljene objektive kao spas, objektivima cijene padaju mnogo manje nego aparatima…

Fotografije: Copyright Tvrtko Maras / Tranzistor.hr / sva prava pridržana