Župan Ivan Anušić danas (3. svibnja 2021. godine) posjetio je Ladimirevce gdje se sastao s predstavnicima Mjesnog odbora među kojima je bio i saborski zastupnik Goran Ivanović. Ujedno je obišao je Osnovnu školu u Ladimirevcima, čiji je projekt energetske obnove vrijedan 4,4 milijuna kuna, kao i druge županijske investicije na području ovog naselja s oko 1.500 stanovnika.

– Osnovna škola u Ladimirevcima je jedna od prvih škola koja je započela s projektom besplatne prehrane za sve osnovnoškolce, s kuhanim obrokom i namirnicama koje se nabavljaju od lokalnih OPG-ovaca, a u čijem je sufinanciranju sudjelovala i Osječko-baranjska županija. Inače, investicije Županije na području Mjesnog odbora Ladimirevci su velike i iznose 7,5 milijuna kuna, a jedan od najvećih projekata je sufinanciranje izgradnje dječjeg vrtića, ali i energetska obnova zgrade Osnovne škole. Sve uloženo ostaje na korist i korištenje sadašnjim, ali i budućim generacijama vrtićaraca i osnovnoškolaca, a koji su budućnost ovog mjesnog odbora, Grada Valpova te Osječko-baranjske županije – rekao je župan Anušić.

Ravnatelj Osnovne škole Ladimirevci Damir Jakopiček pojasnio je aktivnosti koje se provode na poboljšanju cjelokupnog rada ove škole.

– Igralište u našoj školi staro je više od 25 godina, a zadnjih nekoliko godina vidno je propalo. Zbog toga smo bili prinuđeni krenuti u projekt obnove, ponajviše zbog sigurnosti naših učenika koji nisu imali adekvatne uvjete za održavanje nastave na tom terenu, pa zahvaljujem Osječko-baranjskoj županiji i županu Ivanu Anušiću na sufinanciranju izgradnje igrališta. Uz igralište postavit će se vanjsko vježbalište koje će dodatno unaprijediti nastavu tjelesne i zdravstvene kulture u našoj školi. Korist od igrališta, osim naših 286 osnovnoškolaca, imat će i šira zajednica – istaknuo je Jakopiček te dodao kako je prije ulaska u županijski projekt besplatne prehrane nadograđena školska kuhinja i blagovaonica što nam je uvelike pomoglo da se spremno uđe u projekt. Djeca i roditelji su izuzetno zadovoljni provedbom projekta i u potpunosti ga podržavaju – kazao je Jakopiček.

Predsjednik Vijeća MO Ladimirevci Filip Ivanović zahvalio je Osječko-baranjskoj županiji i županu Ivanu Anušiću na sufinanciranju izgradnje dječjeg vrtića, školskog igrališta te Doma kulture i spremišta DVD-a Ladimirevci s iznosom od 1,7 milijuna kuna.

– Volio bih da ovako dobru suradnju imamo i s Gradom Valpovom, koja je nažalost vrlo loša. Naime, od 20-ak upita elektroničkom poštom, odgovor sam dobio samo na jedan, što pokazuje da nemaju sluha za naše probleme. Naime, očekujemo izgradnju Doma kulture Fabijan Šovagović jer većina udruga nema svoj prostor za djelovanje, potom kvalitetniju rasvjetu i obnavljanje kolnika u nekoliko ulica, ali i parcelizaciju zemljišta koje bi moglo koristiti mladim obiteljima za ostanak u naselju – zaključio je Ivanović.

Saborski zastupnik Goran Ivanović istaknuo je kako su Ladimirevci bili izuzetno razvijena sredina do 1993. godine i teritorijalnog ustrojstva kojim su pripali Gradu Valpovu, a nakon toga je počelo nazadovanje. – Da nije Osječko-baranjske županije u posljednje četiri godine Ladimirevci ne bi dobili nikakva financijska sredstva, a Županija je ulagala prije svega u Osnovnu školu, ali i u Dom kulture Fabijan Šovagović čija se izgradnja odgađa već 15 godina. Dolaskom župana Anušića krenulo se u realizaciju ovog projekta koji uključuje i izgradnju spremišta DVD-a Ladimirevci, koje je izgrađeno. Vrijednost tog objekta je 2 milijuna kuna, od čega je Osječko-baranjska županija izdvojila 1,7 milijuna kuna. Još jedan važan projekt je i izgradnja dječjeg vrtića za koji je Županija sufinancirala izradu projektne dokumentacije, a stopostotan iznos izgradnje pokrila je Vlada RH i Europska unija. Moram napomenuti da Grad Valpovo nije uložio ništa u taj projekt – istaknuo je Ivanović.