Već nekoliko godina u Srednjoj strukovnoj školi Antuna Horvata obilježavamo Valentinovo – Međunarodni dan zaljubljenih.


Tako su i ove godine u petak, 14. veljače, na samo Valentinovo, učenicima ponudili mnoštvo aktivnosti na radionicama koje su se odvijale pod budnim okom nastavnica i nastavnika više škola.


Po prvi su put imali i goste iz Srednje strukovne škole Vinkovci koji su s učenicima prehrambene struke naše škole izrađivali zdrave napitke i maštovite kolačiće, a u posjet je, kao i prethodnih nekoliko godina, došla kolegica iz Osnovne škole Vladimir Nazor izrađujući zanimljive rokovnike.


Na radionicama koje su se odvijale u školskoj knjižnici i holu mogli su se okušati u raznim aktivnostima – pripremi i pečenju prigodnih kolačića, izradi zdravih napitaka, pravljenju cvijeća od krep-papira, čitanju ljubavnih poruka, pisanju čestitki, izradi minijaturnih vrtova, ali i saznati kako od starih knjiga napraviti valentinovski ukras upotrebljavajući šareni papir i ukrasnu vrpcu, te kako skriti ljubavnu poruku u papirnatoj slagalici.


Tijekom radionica krijepili su se odličnim slasticama, ali i neobičnim voćnim koktelima, koje su priredili učenici.


Ukrasili su i školski pano, igrali igru Jenga (Tko izgubi, čita stih na engleskom jeziku!)… Sve u duhu Valentinova!


Aktivnosti popratili su učenici fotografi čijom zaslugom možete vidjeti što su sve radili tijekom nekoliko školskih sati.