Od 29. do 31. svibnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 36 vozača (33 vozača osobnih automobila i 3 vozača bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.
Evidentirano je 307 prekršaja od čega 179 prekoračenja brzine kretanja vozila, 30 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 25 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 7 upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 65 ostalih prekršaja.
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 30. svibnja, u 21,12 sati u Beničancima, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist. Vozaču bicikla, 44-godišnji hrvatski državljaninu iz Beničanaca utvrđena je nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 3,10 grama po kilogramu.
U subotu, 30. svibnja, u 06,10 sati, u Đakovu dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, a počinitelj je napustio mjesto događaja. Brzom intervencijom policije vozač je naknadno pronađen te je utvrđeno da se radi o 20-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Đakova, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena je nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 1,11 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 44 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 7 negativnih prekršajnih bodova.

U nedjelju, 31. svibnja, u 02,20 sati, u Vrbici dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, a kod počinitelja, 22-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Starih Mikanovaca, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,44 grama po kilogramu. Vozaču je određeno smještanje u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 16 500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

Što se tiče izvješća PP Đakovo, dodajmo da je 26.05.2020. godine oko 16 sati, u Đakovu na raskrižju Ulica Josipa Kozarca i Frankopanske, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom koju je prouzrokova vozač  osobnog automobila uslijed nepoštivanja prednosti prolaska; 27.05.2020. godine oko 10,40 sati, u Đakovu, u Ulici A.Starčevića 83, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, koju je prouzrokovao vozač bicikla uslijed nepropisnog obilaženja; oko 18,25 sati, u Đakovu, u Ulici Frankopanska 5C, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, koju je prouzrokovao vozač osobnog automobila uslijed neprilagođene brzine kretanja. Obavljenim očevidom utvrđeno je da je isti kao mladi vozač upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u krvi u koncentraciji od 0,37g/kg; oko 22 sata, u Đakovu, u Ulici V.K.A.Stepinca 13, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, koju je prouzrokovao NN vozač upravljajući NN vozilom uslijed nepropisne radnje vozilom. Nakon prometne nesreće NN vozač se NN vozilom udaljio sa mjesta događaja a da vlasniku oštećenog vozila nije ostavio podatke o sebi i vozilu s kojim je prouzrokovao prometnu nesreću; 29.05.2020. godine oko 20,20 sati, u Đakovu, u Ulici Lj.Gaja 41, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, koju je prouzrokovao vozač osobnog automobila uslijed neprilagođene brzine kretanja te 31.05.2020. godine oko 02,20 sati, u Vrbici, na raskrižju Ulica Mikanovačke i Đurđanačke, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, koju je prouzrokovao vozač osobnog automobila uslijed nepropisne brzine kretanja vozilom. Obavljenim očevidom utvrđeno je da je vozač upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u krvi u koncentraciji od 1,44 g/kg.