Povodom predstojećih uskrsnih blagdana gradonačelnik Grada Đakova donio je Odluku o dodjeli uskrsnice umirovljenicima, korisnicima zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb, korisnicima prava na osobnu invalidninu, te korisnicima naknade za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji s područja Grada Đakova.

Pravo na uskrsnicu od 200,00 kn imaju umirovljenici koji imaju mirovinu do 2.200,00 kuna (sa zaštitnim dodatkom), korisnici zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb s područja Grada Đakova, korisnici prava na osobnu invalidninu te korisnici naknade za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji s područja Grada Đakova.

Zbog izvanredne situacije vezane uz pojavu i širenje koronavirusa, zabranu okupljanja i bliskog kontakta, podnošenje zahtjeva i sama podjela uskrsnica odgađa se do daljnjeg.

Nakon normalizacije stanja uzrokovanog koronavirusom građane ćemo pravovremeno obavijestiti da mogu podnositi zahtjeve za isplatu uskrsnice te će im navedeni iznos tada biti i isplaćen.

foto: arhiva Tranzistor