Župan Ivan Anušić posjetio je državno tenisko prvenstvo za djecu do 12 godina koje se održava u Đakovu pohvalivši rad i trud Teniskog kluba Đakovo.

– Došli smo podržati natjecatelje na Prvenstvu Hrvatske u tenisu do 12 godina gdje se okupio značajan broj djece iz cijele Hrvatske. Teniski klub Đakovo radi odličan posao i ulaže puno truda i napora u rad s mladima, a mi kao Županija smo uvijek nastojali pomoći određenim sredstvima u njihovom djelovanju. Dogovorili smo se da ovakav sportski kompleks pomažemo i u budućnosti, prije svega u financiranju kapitalnih investicija – rekao je župan.

Mišo Mesić, predsjednik TK Đakovo zahvalio je Županiji na dosadašnjoj pomoći i suradnji.

– Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo imali priliku ugostiti župana Ivana Anušića koji prepoznaje rad sportskih zajednica i nastoji sudjelovati u svim našim aktivnostima. TK Đakovo broji oko 300 članova od čega je 140 djece koja aktivno treniraju. Inače, na ovom državnom natjecanju došli su natjecatelji iz cijele Hrvatske, od Iloka do Dubrovnika – dodao je Mesić i napomenuo kako im u budućnosti treba projekt izgradnje teniske dvorane u čemu je Osječko-baranjska županija dala svoj doprinos, kao i u izgradnji ograde oko cijelog kompleksa.

Nakon posjeta Teniskom klubu, župan je obišao i Zajednicu športskih ribolovnih udruga Đakovo na jezeru Jošava. Ondje se susreo s predsjednikom ZŠRU Đakovo Zvonkom Zorićem s kojim je razgovarao o ulaganjima Županije u Zajednicu.

– Naša Zajednica gospodari s 300 hektara vodene površine u kojima ima šest jezera, a brojimo od 900 do 1000 članova. Ovim putem želim se zahvaliti Osječko-baranjskoj žuapniji i županu Ivanu Anušiću na pomoći i donaciji od 100.000 kuna za kupnju vozila koje nam je neophodno za obilazak ribočuvara i očuvanje ribnog fonda. Također, sredstva Županije dobili smo za kupnju čamca, a nadam se da će se ovako kvalitetna suradnja nastaviti i u budućnosti – kazao je Zorić i pohvalio rad svoja 24 ribočuvara, od kojih 22 volontiraju.

Župan Ivan Anušić istaknuo je kako je jezero Jošava ogromno prirodno bogatstvo, ali i veliki turistički potencijal.

– Ova Zajednica svakako zaslužuje pomoć Osječko-baranjske županije zbog važne djelatnosti kojom se bave i brige za okoliš te očuvanja ribe u jezeru. Jezero Jošava i priroda oko njega su i ogroman turistički potencijal i pravo prirodno bogatstvo te se ja zahvaljujem svim članovima ribolovnog društva na brizi i trudu koji ulažu u održavanje čitave vodene površine. Županija će svakako i u budućnosti nastaviti podupirati sve sportske udruge i njihove projekte, kao što smo to činili i do sada – zaključio je župan.