Dom zdravlja Osječko-baranjske županije je u srpnju ove godine nabavio digitalni mamograf za potrebe Odjela radiološke dijagnostike u Đakovu. Odjel je danas obišao župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić u pratnji suradnika gdje je rekao da je vrijednost digitalnog mamografa 1.487.000,00 s PDV-om, a financiran je iz decentraliziranih sredstava Osječko-baranjske županije. Kako bi se digitalni mamograf pustio u funkciju bilo je neophodno provesti određene radove u prostoru u kojem je smješten te su obavljeni dodatni građevinski, vodoinstalaterski i elektroinstalaterski radovi koji su također financirani iz decentraliziranih sredstava. Ukupna investicija tako iznosi 1.562.000,00 kn. Župan je istaknuo kako je najveći iznos sredstava i kroz dostupniju primarnu zdravstvenu zaštitu investiran upravo u Dom zdravlja Đakovo. Ukupno je oko 4,5 milijuna kuna investirano u opremu i infrastrukturne radove kod organizacije funkcioniranja novih ordinacija, lifta itd. Đakovčani, rekao je župan, mogu biti zadovoljni ulaganjem, ali to, dodao je, i zaslužuju jer ovom domu zdravlja gravitira velik broj građana. Najavio je i dalje investicije.

Ravnateljica Doma zdravlja Osječko-baranjske županije Justinija Steiner, dr. med. spec. opće interne medicine zahvalila je Županiji za ovu vrijednu investiciju. – Ovo nije vrijedno samo za žene s đakovačkog područja nego i cijele naše županije. Ovakav uređaj je jako bitan u prevenciji karcinoma dojke koji je prvi i najčešći karcinom u žena i najviše se radi na toj prevenciji, rekla je dr. Steiner. Uputila je poziv ženama da se odazovu Programu prevencije.

Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Osječko-baranjske županije doc. dr. Ivana Stanić rekla je kako Županija i ove godine izdvaja značajna sredstva u sustav zdravstva. Gotovo 24 milijuna kuna iz decentraliziranih sredstava, naglasila je, uloženo je u sve zdravstvene ustanove kojima je Županija osnivač.