Povodom Parlamentarnih izbora u Hrvatskoj koji će se održati 5. srpnja 2020. godine kandidat RESTART koalicije Josip Matkov, obratio se građankama i građanima s područja Đakova i Đakovštine u sponzoriranom članku.

Za Đakovo i Đakovštinu ovo su dosad možda i najvažniji izbori.
Želimo li da Đakovo i Đakovštinu u naredne četiri godine zastupaju zastupnici iz Virovitice?
Po prvi put od uspostave samostalnosti Republike Hrvatske postoji velika mogućnost da Đakovo i Đakovština ne dobiju svog zastupnika u Hrvatskom Saboru.
Stranačke liste složene su tako da jedino preferencijskim glasovima građani ovog dijela Slavonije mogu direktno izabrati svog zastupnika, u suprotnom, zastupat će nas netko iz nekog drugog dijela Hrvatske.
U narednom mandatu će se donositi bitne odluke, kako za budućnost Slavonije, tako i grada Đakova i općina Đakovštine te je od velike važnosti izboriti se za naš glas u parlamentu.
Đakovština sasvim sigurno ima dovoljno birača i može odlučiti sama o svojoj budućnosti, ali za to nam je potrebna velika izlaznost i obavezno preferencijsko glasovanje.
Mislim da je za nas u ovome trenutku važnu gurnuti u stranu ideološke podjele i ne rasipati glasove na marginalne opcije, kao što su MOST, HNS i sl. koje nemaju šanse za ulazak u Sabor.
Zato pozivam građane Đakova i cijele Đakovštine da svoj glas usmjere prema RESTART koaliciji koja po svim anketama ima najveće šanse za pobjedu, uz obavezan preferencijski glas kojim ostvarujemo naš cilj.
Moram priznati i da sam pomalo zabrinut, jer još uvijek veliki dio građana ne razumije princip preferencijskog glasanja. Možda bi najjednostavnije objašnjenje bilo: ne glasajte za stranku, nego zaokružite ime svog kandidata. Svaka druga opcija otvara put kandidatima iz Virovitice.
Za sve birače iz Đakova i okolnih općina vjerujem da neće biti nikakvih dilema jer sam ja jedini kandidat s našeg područja. Zato sve pozivam, iziđite 5. srpnja na birališta i na listi RESTART koalicije: zaokružite:  13. Josip Matkov
Svaki drugi odabir otvara put kandidatima iz drugih dijelova Hrvatske.
Povjerenje koje mi ukažete, za mene će biti velika čast i još veća odgovornost!