Jedna od manifestacija uvrštena u ovogodišnji vezovski program trebala je biti izložba “Izbor iz etno građe vlč. Mate Kneževića”, postavljena u Muzeju Đakovštine. Kako ove godine Đakovački vezovi, iz svima nam poznatih razloga, neće biti održani, već postavljenu izložbu je Muzej Đakovštine odlučio dati na uvid svima zainteresiranima, a svečano je otvoriti čim se za to stvore potrebni uvjeti, navode iz Muzeja.
Velečasni Mato Knežević rodom je iz Vrpolja, a ljubav prema tradicijskom ruhu stekao je još u djetinjstvu s obzirom na to da je odrastao u tradicionalnoj šokačkoj obitelji. Trenutno je župnik župe sv. Franje Asiškog u Gradištu. Njegova je zbirka registrirana kao zaštićeno kulturno materijalno dobro pri Ministarstvu kulture i zaista ima što ponuditi, u što se posjetitelji mogu i sami uvjeriti u Muzeju Đakovštine, gdje je trenutno izabrani dio zbirke izložen.
Izložba se može posjetiti svaki dan, ponedjeljkom od 13 do 19 sati, ostalim danima od 9 do 13 sati, uključujući i subotu i nedjelju, dakako uz poštivanje svih epidemioloških preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.