Sinoć su predstavnici Grada Đakova, Turističke zajednice grada Đakova i PP Đakovo, sudjelovali na svečanom otvorenju ovogodišnje, 21. po redu Rabske Fjere, čime je i započeo službeni posjet Gradu Rabu. Rabska fjera je prvi i najveći srednjovjekovni ljetni festival u Hrvatskoj koji se temelji na tradiciji započetoj 21. srpnja 1364. kada je rapsko gradsko vijeće odlučilo odati počast kralju Ljudevitu Velikom koji je Rab oslobodio mletačke vlasti. Tijekom Fjere slavi se i sv. Kristofor, zaštitnik grada Raba, kojemu se pripisuje zasluga za spašavanje grada od uništenja.

Uz sudjelovanje na svečanom otvorenju održan je i radni sastanak na temu dva TOP događaja RH, Đakovačkih vezova i Rabske fjere. Gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić i gradonačelnik Grada Raba Nikola Grgurić, sa suradnicima, razmijenili su iskustva vezana uz organizaciju navedena dva TOP događaja te dogovorili buduću suradnju na međusobnoj promociji dvije destinacije.

Sukladno konceptu i temi festivala Grad Đakovo je, u izlagačkom smislu na ovogodišnjoj Fjeri, predstavio Majstorski kovački obrt Vinković. Majstor Vinković tom je prigodom izradio posebni štit s inicijalima Rabske Fjere te ga predao gradonačelniku Grguriću.

TZ Grada Đakova