Središnji dio višednevnog 21. Festivala Dani slavonske šume održan je u Našicama u subotu, 11. rujna 2021. godine. Niz zanimljivih događanja počeo je svečanim službenim otvorenjem Festivala, a tijekom cijelog dana u parku i perivoju Pejačević priređeni su različiti programi; od natjecanja sjekača preko izložbi opreme za sjekače i šumske radnike, zatim oldtimer vozila do vatrogasnog natjecanja i natjecanja u potezanju konopa. Umjesto natjecanja profesionalnih šumarskih radnika ove godine održano je natjecanje građana u rezanju ručnom pilom, a sjekači su demonstrirali rad motornom pilom. Naravno, 15. Obrtnički sajam, natjecanje u kuhanju čobanca, kao i Sajam proizvoda i usluga ruralne Slavonije bili su neizostavni dio i ove turističke, gospodarske, kulturne, ekološke, znanstvene, gastronomske, zabavno-kreativne i sportske manifestacije.

Pokrovitelj 21. Festivala Dani slavonske šume bilo je Ministarstvo poljoprivrede, a organizatori su Grad Našice, Hrvatske šume – Uprava šuma Podružnica Našice, Osječko-baranjska županija, Turistička zajednica Grada Našica i Turistička zajednica Osječko-baranjske županije.

Festival je otvorio gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, a nazočnim posjetiteljima na svečanom otvaranju obratili su se direktor Sektora za šumarstvo Hrvatskih šuma Krešimir Žagar, izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića bio je saborski zastupnik Hrvoje Šimić, a manifestaciji – koju je posjetilo više tisuća posjetitelja – nazočili i saborski zastupnici Goran Ivanović i Vesna Vučemilović, počasni građanin Grada Našica general Mladen Markač te drugi uzvanici.