Nakon ljetnog odmora, nogometaši HNK Đakovo Croatije u 18 sati kreću s pripremama za novu trećeligašku sezonu.

Dok je igrački kadar zasluženo odmarao i “punio baterije” za nadolazeće izazove, čelništvo kluba intenzivno je radilo na svim poljima. Počevši od dubinske analize i slaganja rostera za sezonu pred nama, ali i nastavka ulaganja u infrastrukturu na oba đakovačka stadiona koji su posljednjih desetljeće i pol u potpunosti bili zanemareni, poprilično oronuli i danas je uistinu teško neprimjetiti kako se, kao u bajci, začarani mračni zamci pretvaraju u predivne stadione.

Igrački kadar za nadolazeću sezonu postaje sve jasniji, a prvi koraci uprave i struke daju naslutiti koji je primarni cilj – prioritet će biti razvoj mladih igrača uz povratnike koji su prve nogometne korake zakoračili upravo u ovom klubu. Treba naglasiti da će se ovogodišnje trećeligaško natjecanje održati u novom formatu, preciznije, umjesto dosadašnje tri, ove sezone očekuju nas pet trećih liga i skladu s tim, izazovi su svakako znatno veći.

Dugoročni je cilj, kao što smo već i naveli, dodatno unaprijediti rad s omladinskim pogonom kako bi u bliskoj budućnosti bazu seniorskog sastava činili upravo domaći igrači. Unazad godinu i pol i stupanja na dužnost aktualnog čelništva radi se upravo u tom smjeru jer to je jedini ispravan put koji će zasigurno polučiti kvalitetne rezultate.

Da klub definitivno postaje institucija u svakom pogledu, dokazuje i sinergija, zajedništvo svih koji su na bilo koji način vezani uz klub. Od predsjednika pa do polaznika škole nogometa koji danas na terenu zdušno brane boje kluba, a sutra zajedno s trenerima aktivno sudjeluju u adaptaciji tribina i klupskih prostora. To je tek jedan primjer funkcioniranja đakovačkog trećeligaša, a ima ih uistinu pregršt.

Valja naglasiti da se i dalje intenzivno radi i na povlačenju sredstava iz raznih fondova. Uskoro počinje izgradnja i malonogometnog igrališta s umjetnom travom koji se financira od strane Središnjeg ureda za državni sport i Grada Đakova, a u planu je izgradnja i umjetno travnatih terena na pomoćnim igralištima oba đakovačka stadiona. Sve su to koraci prema onome što će kroz sezonu ili dvije postati posve realno, a to je stabilan drugoligaš koji u tom društvu neće biti samo prolaznik.

Već u subotu 20. srpnja u 18:00 sati naši nogometaši odigrat će prijateljsku utakmicu protiv GNK Dinamo II.
Vidimo se na tribinama!!!
#volimHnkĐakovoCroatia🏟🏆⚽️🥅