U Osijeku je od 15. do 19. lipnja 2022. godine održano 23. izdanje Pannonian Challenge-a, najpoznatijeg festivala ekstremnih sportova i urbane kulture u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, ali i šire. Vrhunski vozači, profesionalci i amateri, iz više od 20 zemalja svijeta natjecalo se u discliplinama skate, inline, romobil i BMX Freestyle, a svojim su vrhunskim izvedbama ponovno privukli velik broj posjetitelja u skate parku na lijevoj obali Drave. Subotnjem finalu u BMX Freestyle-u nazočio je i zamjenik župana Josip Miletić, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak, saborski zastupnik Goran Ivanović, zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin te mnogi drugi gosti.

– Pannonian Challenge odavno je brend grada Osijeka i Osječko-baranjske županije koji više od 20 godina okuplja vrhunske profesionalce, ali i amatere te iznova pomiče granice. Čestitam organizatorima na još jednom izvrsnom natjecanju i trudu koji su uložili, uvjeren sam da nas jednako dobra manifestacija očekuje i sljedeće godine – kazao je zamjenik župana Josip Miletić.

Napore i entuzijazam organizatora pohvalila je i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak posebno ističući velik interes djece i mladih za ovo natjecanje.

– Ovo je jedno od najvažnijih sportskih događanja ne samo Osijeka i Osječko-baranjske županije, već i Republike Hrvatske. Značajan je i golem doprinos turističkoj ponudi destinacije jer upravo ovakvi sadržaji privlače goste na istok Hrvatske – rekla je ministrica.

Ovogodišnji pobjednik u disciplini BMX Freestyle bio je Amerikanac Jacob Thiem, dok je drugo mjesto pripalo prošlogodišnjem pobjedniku, Varaždincu Marinu Rantešu. Marin je nakon natjecanja istaknuo da je zadovoljan svojim nastupom i dodao da su pred njim naporne pripreme u Sjedinjenim Američkim Državama, u kojima živi i trenira s ciljem nastupa na OI u Parizu.